RSI- en stresspreventie

Stoelmassage is een zeer effectief middel om RSI en stressgerelaterde klachten te voorkomen, te verminderen en te verhelpen. RSI-klachten kunnen optreden in nek, schouders, armen en handen. Ze ontstaan door voortdurende belasting van bepaalde spiergroepen, in combinatie met stress en een verkeerde werkhouding. 

Hierdoor wordt de bloedsomloop belemmerd en onstaan fysieke klachten. Het voorkómen van RSI is uitermate van belang, omdat het werknemers veel ellende kan bezorgen en voor werkgevers een kostbare zaak kan worden. Als de klachten eenmaal chronisch zijn, is intensieve behandeling door een fysiotherapeut noodzakelijk.

Voor een volledig herstel is langdurig verzuim onvermijdelijk. Vaak kost het onevenredig veel tijd om de klachten die binnen enkele maanden zijn ontstaan, weer te verhelpen. Soms zijn de klachten dermate ernstig dat ze niet meer te verhelpen zijn.

Volgens een onderzoek van TNO krijgt één op de zes werknemers te maken met RSI. Ook andere stressgerelateerde klachten kunnen worden voorkomen door regelmatige stoelmassage.

Denkt u aan verminderde motivatie, overspanning en burnout. Stoelmassage werkt sterk stressverlagend, zowel door de verbeterde doorbloeding van het lichaam als door de aanmaak van het gelukshormoon oxytocine waardoor stesshormonen adrenaline en cortisol minder kans krijgen om hun negatieve uitwerking op het lichaam te hebben.

Daarnaast heeft de stoelmasseur een monitorfunctie; fysieke en mentale klachten worden tijdig opgemerkt zodat er passende actie kan worden genomen.

Werkplekonderzoek is in veel gevallen een noodzakelijke aanvulling op de stoelmassage. Neemt u contact op voor een afspraak.

Massenza komt graag bij u op kantoor voor een kennismaking met de stoelmassage en een inventarisalie van de klachten binnen uw bedrijf. Vervolgens ontvangt u een op maat gemaakte offerte en kan vrijwel direct een pilot worden gestart.

Stoelmassage is een prima manier om RSI en stress te voorkomen